Dieta u pacientů se střevními vývody a po operaci střev
Nakladatelství Forsapi vydalo v edici Rady lékaře, průvodce dietou další příručku určenou pro edukaci pacientů. Jde o titul Dieta u pacientů se střevními vývody a po operaci střev autorů Tomáše Skřičky, Pavla Kohouta a Mariety Balíkové. Je určena všem, kteří po operaci střeva či vytvoření umělého vývodu hledají informace o dietě, o dalším průběhu své choroby či jiných okolnostech, které by případně mohly jejich stav ovlivnit.
V publikaci jsou přehledně uvedeny choroby, které jsou indikací k provedení chirurgického výkonu, či vytvoření umělého vývodu. Probrána je péče o tento vývod, dietní i režimová opatření po resekci střeva nebo vytvoření umělého vývodu střeva. Autoři se snaží vysvětlit pacientům možná úskalí i způsoby řešení komplikací. Knížka je doplněná slovníčkem pojmů a rejstříkem. Nedílnou součástí knihy jsou dietní doporučení a 100 receptů na pokrmy, které jsou vhodné při těchto onemocněních.
únor 2011
Zdroj: http://www.forsapi.cz
23. 3. 2011 | Redakce Stomici.cz | Aktuality
Jsem 10dní po odstranění ileostomie kterou jsem měla 14měsíců.Potřebovala bych nějaké rady co mám jíst ať něco nepokazím.V nemocnici mi řekli akorát že nemám jíst syrovou zeleninu.